top of page
WELKOM DEYSEL.jpg
AA GENT NINOVE banner.jpg

18 DECEMBER TALENTENDAG

TALENTDAG

affichte talentendag def_edited.jpg

KAA Gent en KVK Ninove hebben mooi nieuws te melden: de clubs gaan voor minstens drie jaar samenwerken op jeugdniveau.

KAA Gent investeerde het afgelopen jaar hard in zijn jeugdopleiding. Na de aanstelling van een nieuw management-team werd, in samenspraak met specialisten op fysiek, medisch en mentaal vlak, een duidelijke visie en opleidingsplan voor de toekomst ontwikkeld.

Ook op vlak van scouting en rekrutering werden een aantal ingrijpende wijzigingen doorgevoerd.

De samenwerking met KVK Ninove valt te situeren binnen dit kader.

KVK Ninove speelt voor het tweede seizoen op rij op interprovinciaal niveau en heeft de ambitie om vernieuwend jeugdvoetbal te brengen binnen een professionele organisatie. De club wil de komende jaren uitgroeien tot een waardig alternatief voor andere clubs in de Denderstreek die al langer op dit niveau voetballen. Samenwerken met KAA Gent zorgt hierbij voor een echte boost.

KVK Ninove zal, zonder de eigen identiteit te verliezen, gebruik maken van de Gentse know-how om hun jeugdwerking verder uit te bouwen. Het zal de club toelaten om sterke trainers aan te trekken en een herkenbare visie en speelwijze te ontwikkelen. Een van de andere doelstellingen van het partnership is de grootste talenten binnen de eigen regio bij KVK Ninove te laten instromen en de spelers met het grootste potentieel de kans te geven om zich verder te ontwikkelen binnen KAA Gent.

Concreet zal er dus gewerkt worden rond 3 pijlers:

  • Opleidingsmethodes zullen geïntegreerd en toegepast worden.

  • Ervaringen zullen uitgewisseld worden op organisatorisch en communicatief vlak.

  • De scoutingsaanpak van beide clubs zal op elkaar afgestemd worden.


Beide clubs zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking meer is dan een bevlieging.

Daarom is er ook een akkoord voor de komende drie jaren, met een grondige evaluatie na elk seizoen. Zowel KVK Ninove als KAA Gent wil maximaal profiteren van dit langetermijnperspectief.

Björn De Neve, TVJO van KAA Gent en tevens voormalig speler van KVK Ninove: “De komende jaren willen we als club sterk inzetten op onze jeugdopleiding, met als doel een betere doorstroming naar ons eerste elftal. De samenwerking met KVK Ninove past binnen deze strategie. Ons grootste raakpunt is onze parallelle ambitie om pionier te worden op vlak van jeugdopleiding, elk op ons eigen niveau.

Bij KAA Gent willen we ons verbeteren op zowel sportief-inhoudelijk, structureel-organisatorisch, maar ook op communicatief vlak. 

We willen beiden vooruit en dat is een belangrijke bindende factor”.

Ook Johan Hertveldt, de TVJO van KVK Ninove, ziet de voordelen van de samenwerking. 

“Onze doelstelling is om spelers beter te maken en te laten evolueren tot bij het A-elftal. Doorstroming wordt dan ook een belangrijk aspect van onze samenwerking. Door ervaringen uit te wisselen en na te denken over professionalisme kunnen beide clubs sterker worden en een topopleiding op elite- of IP-niveau verder uitbouwen. We zijn ervan overtuigd dat de input vanuit KAA Gent ook voor onze trainers heel verrijkend zal zijn.

We zullen keihard werken om in onze beide opleidingen talenten aan te trekken en te ontwikkelen.”

​De samenwerking op jeugdniveau wordt vanuit Gentse hoek ondersteund door voorzitter Ivan De Witte, algemeen manager Michel Louwagie en sportief manager Peter Verbeke.

Zij zetten mee hun schouders onder dit initiatief.

bottom of page